Als je gezond leeft, voel je je lekkerder in je vel

Dat vinden we bij SOVAK belangrijk

Valpreventie

Mensen met een verstandelijke beperking vallen vaker. En als je valt, kan dat veel gevolgen hebben. Daarom vindt SOVAK het belangrijk dat we vallen proberen te voorkomen. Dat doen we bijvoorbeeld door opleidingen voor onze medewerkers. Maar ook door te kijken of jij risico loopt om te vallen. We kunnen dan valtraining geven, zodat je weet waar je op moet letten. Of we geven tips om beter te bewegen of om je woning veilig in te richten.

Voeding

Gezond en lekker eten is belangrijk. Het is goed voor je lichaam en voor je gezondheid. Ook is het belangrijk dat je niet elke dag hetzelfde eet. Je lichaam heeft namelijk voedingsstoffen nodig. Die haal je uit verschillende maaltijden en ingrediënten. Bij SOVAK denken we met je mee. We helpen met het samenstellen van een gezonde, lekkere maaltijd. We hebben een lijst met gezonde tussendoortjes. En we adviseren je bij veiligheid en hygiëne in de keuken. Want bereid of bewaar je je eten niet goed? Dan kun je ziek worden.

Mondzorg

Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaker last van problemen met hun tanden. Omdat ze niet weten hoe ze hun tanden goed moeten poetsen. Of omdat tanden poetsen pijnlijk is of eng kan zijn. Bij slecht of niet poetsen kun je echter klachten krijgen, zoals pijn, moeite met eten of praten of zelfs ontstekingen. Daarom vindt SOVAK goede mondzorg erg belangrijk. Onze medewerkers krijgen een scholing mondzorg. Hierdoor kunnen ze jou en anderen helpen om je gebit gezond te houden. SOVAK heeft zelfs een eigen tandartsenpraktijk met een gespecialiseerd tandarts. 

Nachtzorg

Een goede nachtrust is belangrijk. Want als je lekker slaapt, heb je overdag ook meer energie. Voel je je ’s nachts onzeker? Heb je slaapproblemen of ben je ziek? Dan kun je onze nachtzorg inschakelen. De medewerkers van onze nachtzorg werken elke nacht van 22.30 tot 7.00 uur. Ze kunnen luisteren of controleren of alles goed. En is er iets aan de hand? Dan roepen ze hulp. Zo kun je veilig en met een gerust hart gaan slapen.

Palliatieve zorg

Palliatie is een moeilijk woord. Het betekent: verzachting of verlichting. Heb je een levensbedreigende aandoening en zul je niet meer beter worden? Dan bieden onze begeleiders palliatieve zorg. SOVAK heeft ook een eigen consulent palliatieve zorg die veel kennis en ervaring heeft over zorg in de laatste levensfase. We bespreken samen met jou en je familie wat je wensen zijn en hoe we daar zo goed mogelijk aan tegemoet kunnen komen. Wat dit precies betekent? Dat is voor iedereen anders. De een wil vooral praten over het afscheid. Een ander wil nog fijne dingen doen met zijn familie. Of rustig, zonder pijn, in de eigen vertrouwde omgeving zijn. Ook hier geldt: jouw wensen staan centraal.

Bel met ons: 088 35 20 100