Begeleid werken

Wil jij bij een bedrijf werken? Dat kan! Onze jobcoaches begeleiden jou daarbij. We zoeken voor jou een werkervaringsplek die bij je past.

De tijden waarop je werkt hangen af van de plek waar je werkt. Sommige cliënten werken één dag(deel), anderen enkele dagen of de hele week. Hierover maken we afspraken met jou.

Begeleid werken: zo gaat dat

Bij SOVAK vinden we dat iedereen (begeleid) kan werken, ook als je een verstandelijke beperking hebt. Het maakt niet uit of weinig of veel ondersteuning nodig hebt. Een jobcoach bespreekt met jou wat je graag wilt en kunt doen. Daarna gaat zij op zoek naar een plek die bij je past. Dat kan in een bedrijf of instelling zijn maar ook bij SOVAK. Hebben we een plek gevonden en ga je aan de slag? Dan zorgt de jobcoach voor (extra) begeleiding tijdens het werk. Je krijgt niet betaald voor het werk.

Voor wie is begeleid werken geschikt?

Begeleid werken is voor (bijna) iedereen geschikt, dus ook voor jou. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn en redelijk zelfstandig kunnen werken. Ook is het belangrijk dat je écht wilt werken. Bijvoorbeeld omdat je wilt blijven leren of iets wilt betekenen voor andere mensen. Ook als je nog op school zit, kunnen we jou begeleiden naar een stage werkplek. Gaat dat heel erg goed? Dan is er na je stage misschien wel een mogelijkheid om door te stromen naar een vaste werkplek.

Begeleid werken in het bijzonder

De jobcoaches van SOVAK vinden het belangrijk dat jij de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Werken op een fijne werkervaringsplek geeft je een goed gevoel. Wij ondersteunen jou bij wat je daarvoor nodig hebt. Het bijzondere aan Begeleid werken is dat je in een gewoon bedrijf meewerkt. Je maakt onderdeel uit van een organisatie, hebt collega’s, vakantiedagen en personeelsuitjes. 

Wat kun je hier doen?

Wat je precies gaat doen, hangt af van wat je graag wilt en wat je kunt. Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld:

  • Assistent van de conciërge op een basisschool
  • Vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum
  • Werken in een restaurant of keuken van een bedrijf
  • Helpen in een bedrijf met inpakken
  • Afval ophalen of sorteren
  • Schoonmaken

Begeleid werken bij SOVAK in 5 stappen

1 | Meld je aan

Je kunt ons bellen of mailen. We maken dan een afspraak met je.

2 | Wensen bespreken

Wat vind je leuk om te doen? We bespreken met jou welke activiteiten bij je passen.

3 | Een kijkje nemen

Misschien wil je een keer komen kijken op een werkplek. Zo ontdek je waar je je echt op je plek voelt.

4 | Aan de slag

Keuze gemaakt? Dan maken we afspraken over waar je naartoe gaat en op welke dag. 

5 | Jij bepaalt

Soms wil je iets anders leren of doen. Daar praten we regelmatig over met je. Jouw wensen en ideeën vinden we belangrijk.

Appkuns is een écht bedrijf en ik leer steeds meer.

Jolanda werkt aan de lopende band. Ze doet haar werk graag omdat het afwisselend is.  

“Mijn hond gaat mij nog gelukkiger maken!”

Sinds twee jaar woont Anne-Rina bij SOVAK in Wijk en Aalburg, aan de Markt 60. Vier dagen per week werkt ze bij Vlechtwerk in Werkendam. Ze heeft een lichte verstandelijke beperking en een visuele beperking; ze ziet zo’n 10%. Sinds kort heeft ze een bijzondere huisgenoot: een blindengeleidenhond.

Veelgestelde vragen over begeleid werken

Bel met ons: 088 35 20 100